reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

25 Mart 2016 Cuma

elektrik aboneliği

Kaçak yapıya elektrik aboneliği 2016!
Kaçak yapılar ya da imar mevzuatına aykırı yapılar, yetkili idarelerin bilgisi dışında (ruhsatsız) yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar olarak biliniyor.

Yasadaki tanıma göre; “İmar mevzuatına aykırı yapı”, “ruhsatsız yapılar,” “ruhsat ve eklerine” fen ve sağlık kurallarına, kat nizamına, taban alanına, komşu mesafelerine, imar yoluna, ön cephe hattına, bina derinliğine, imar planı bölgeleme esaslarına aykırı olan, komşu parsele veya imar planlarında yol, kolay nöbet yeşil alan, otopark gibi kamu hizmet ve tesisleri için ayrılmış alanlara tecavüz eden, kesin inşaat yasağı olan yerlere inşa edilen yapılar oluyor.

Ruhsat alınmadan başlanılan veya ruhsat ve eklerine aykırı olan yapılar İmar Kanunu esasları gereğince yıkılması gereken yapılar olarak belirtiliyor. Kaçak yapının tespit edilmesi durumunda yapıdaki eksik olan ya da ruhsatsızlığının 30 gün içerisinde giderilmesi için süre veriliyor.

Peki kaçak yapıya elektrik aboneliği verilecek mi? diyorsanız işte kaçak yapıya elektrik aboneliği 2016…

2016 Torba yasada yapılacak yeni düzenlemelerde kaçak yapılara elektrik ve su bağlanması ile ilgili madde de bulunuyor. kolay nöbet Bu madde şu şekilde:

“Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla kaçak yapılara elekrtik ve su bağlanacak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri